HARDE BALLISTISCHE PLATEN

Een harde pantserplaat geeft je extra bescherming tegen dreigingen van krachtige wapens zoals een geweer en pantserdoorborende kogels. Een harde pantserplaat wordt ook wel een traumaplaat genoemd. 

We bieden 3 verschillende traumaplaten om aan verschillende behoeften te voldoen:

 PGD-LW+ is ons lichtgewicht model, dat beschermt op NIJ-niveau 3.
► PGD-Berserker is ons goedkope model dat beschermt op NIJ-niveau 3 en NIJ-niveau 4.
► PGD U-line is ons topmodel, dat beschermt op NIJ-niveau 3++ en NIJ-niveau 4.

Klik hier voor een vergelijk van de harde platen. Klik hier om deze direct te bestellen. 

SAPI (Small Arms Protective Insert) is een keramische harde pantserplaat die wordt gebruikt door de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Sinds 2005 vervangt het Amerikaanse leger SAPI door ESAPI (Enhanced Small Arms Protective Insert). De plaat wordt aan de voor-, achterkant en/of zijkanten in een platendrager gestoken. SAPI-platen beschermen op NIJ-niveau 3, dat de meeste kogels tegenhoudt. ESAPI-platen beschermen op NIJ-niveau 4, die ook tegen zwaardere kogels beschermen.

SAPI- en ESAPI-platen in NIJ-niveau 3 en 4

________________________________________

SAPI-platen en ESAPI-platen worden ook wel traumaplaten, kogelwerende platen en harde pantserplaten genoemd. Ze worden gebruikt tegen krachtigere wapens zoals geweren en doordringende schoten. Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende beschermingsniveaus; NIJ niveau 3 en NIJ niveau 4. De platen zijn gemaakt van veel verschillende materialen en enkele van de meest voorkomende materialen zijn UHMWPE, Dyneema, keramiek en verschillende soorten staalplaten. De materialen hebben elk hun voor- en nadelen, maar alle platen moeten voldoen aan de NIJ-norm 0101.04 of 0101.06. Het verschil zit in het aantal schoten waartegen de SAPI- en ESAPI-platen worden getest en het type projectielen dat ze stoppen.

De platen zijn er in zowel ICW als SA. ICW (in combinatie met) betekent dat de plaat alleen werkt met zachte ballistische panelen erachter. SA (Stand-alone), zijn SAPI-platen waarvoor geen zachte bepantsering nodig is. We geven veel om uw veiligheid, dus al onze platen zijn getest volgens NIJ-norm 0101.04 en 0101.06 bij TNO in Nederland en HP White Laboratory Inc. in de VS.

Maten van 8x10 tot 11x14 plaatdragers

________________________________________

De standaard maat is een 10x12 plate carrier.
ESAPI is verkrijgbaar in de maten 8x10, 10x12, 11x14 platendragers. De maat is in inches.
 
Beschermingsniveau 3 en 4

________________________________________

NIJ-niveau 3 (III) en NIJ-niveau 4 (IV) zijn de hoogste beschermingsniveaus voor platen. Het verschil is wat voor soort projectielen ze stoppen. Een plaat van niveau 3 stopt de meeste kogels uit snelle handvuurwapen en zware automatische wapens en een plaat van niveau 4 stopt ook pantserdoorborende kogels.
 
Onze NIJ level 3 (III) plaat is getest volgens NIJ standaard 0101.06 tegen 6 schoten van een 7.62x51 cartridge.
Onze NIJ level 4 (IV) is gemaakt om op zichzelf te staan en is getest volgens NIJ-standaard 0101.06 level 4 met een enkele opname van een 7.62x63 AP-cartridge.

Er bestaat niet zoiets als een niveau 5 (V) plaat, maar sommige sites zullen proberen je te laten geloven dat die er is.

NIJ-niveau III-platen versus NIJ-niveau IV-platen

________________________________________

Niveau 3 (III) platen moeten worden getest onder specifieke omstandigheden, getest met een 7,62 mm FMJ kogel met stalen mantel. (US M80), met een massa van 9,6 g (147 g) en een snelheid van 847 m/s +- 9,1 m/s (2780 ft/s +- 30 ft/s). Op de kogelvrije plaat moet duidelijk staan of het SA of ICW is, wat zowel NIJ III als IV betreft. Niveau 4 platen moeten worden getest onder geconditioneerde omstandigheden en getest met een .30 kaliber pantserdoorborende kogel (AP). (US M2 AP), met een massa van 10,8 g (166 g) en een snelheid van 878 m/s +- 9,1 m/s (2880 ft/s +- 30 ft/s)

 

harde ballistische platen

harde ballistische platen
harde ballistische platen NIJ level IV
€ 433,18

harde ballistische platen

harde ballistische platen
harde ballistische platen Nij level III
€ 282,17