BALLISTISCHE HELMEN

Onze beschermende ballistische en tactische helmen zijn gemaakt om aan uw behoeften te voldoen en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen enkele van 's werelds krachtigste ballistische bedreigingen. We hebben ze grondig getest, omdat het ons is gelegen om je hoofd te beschermen. De helmen bieden je meer bescherming dan de normale NIJ-norm 0106.01 omdat ze zijn getest tegen een .44 Magnum en .357 Sig. Ze geven je een V50-bescherming tegen fragmenten en granaatscherven tot 700 m/s, aangezien de ballistische helmen zijn getest volgens STANAG2920. De helmen hebben minder impact op het hoofd en de nek en beschermen tegen de meest geavanceerde pistolen dankzij onze geavanceerde ballistische aramidestructuur. Dit alles zou zomaar je leven kunnen redden. Oh ja, behalve dat je fragiele hoofd veilig en op zijn plaats wordt gehouden, bieden de helmen weerstand tegen extreme temperaturen, vuur, water, vocht en ultraviolet licht (UV). En ze zijn er in je favoriete kleuren Khaki, Multicam, Multicam Black, OD Green, Navy Green, Navy, Nato Blue, Coyote Brown en Black. De ballistische helmen gebruiken het beste in de branche, hoogwaardige kunstmatige aramidevezel van Kevlar, gemaakt door de toonaangevende Europese kogelwerende fabrikant Dupont. Het is net kwalitatief als het bekende Twaron aramide van Teijin. Klik hier. 

Wat is een tactische helm?
________________________________________

Een tactische helm is ontworpen om bescherming te bieden in gevechts- geweldsituaties. Oorspronkelijk ontworpen voor het leger, vond het later een weg naar wetshandhaving en soortgelijke takken. In de vorige eeuw heeft het gebruik zich ontwikkeld van het stoppen van granaatscherven tot het stoppen van geweervuur. In de jaren 70 introduceerde Dupont een lichtgewicht vezelmateriaal genaamd Kevlar, dat nu synoniem is met beschermend pantser. Andere fabrikanten zoals Twaron-vezel van Teijin zijn ook populair. Moderne helmen worden geleverd met verschillende vullingen voor comfort en een veelvoud aan opties en toevoegingen.

 
Waarom zou je een ballistische helm willen?

________________________________________

Het gemakkelijke antwoord is: militairen / contractors die gevechtsbescherming nodig hebben en extra bescherming nodig hebben of gewoon niet tevreden zijn met de uitrusting die hen is verstrekt. Voor een burger is het meestal om de voor de hand liggende redenen: Bescherming van het hoofd bij natuurrampen, binnen- of buitenlands opstanden, geweldsuitbarstingen, terreuraanslagen of als journalist/correspondent in geval van uitzending naar hoog risico gebied.
 
Wat is de beste ballistische helm?

________________________________________

De beste ballistische helm is degene die je leven beschermt en je ook zonder beperkingen laat werken. Je hebt de veiligheid van een ballistische helm maar één keer nodig om de aankoop de moeite waard te maken. Geen enkele kogelwerend uitrusting is 100% kogelwerend en moderne helmen bieden verschillende soorten bescherming, afhankelijk van het NIJ-niveau waarop ze worden getest. Helmen hebben een breed scala aan voordelen, zoals bescherming tegen een vallend voorwerp, stoten van de rand van een geweer of hamer, uw handen vrijmaken t.b.v. camera's, licht enz. op de helm te installeren, bescherming tegen hoofdongevallen zoals het tegen elkaar stoten van hoofden. Lange tijd zag de cultuur in special forces, SWAT-teams etc. tactische helmen als een zwakte. Als je bescherming nodig had tegen vallend puin, dan was hun dekking al opgeblazen en is de missie mislukt. in dit geval was het belangrijker om daar weg te komen dan een helm te dragen. Ze zijn er uiteindelijk achter gekomen dat door het monteren van rails op de helm het mogelijk is om allerlei handige dingen aan de helm toe te voegen zoals licht, camera's, communicatie etc. Ook mag je het psychologische effect van het dragen van een helm niet onderschatten. De vertrouwensboost om je veiliger voelen en weten wie je vrienden zijn, kan bijdragen aan je prestaties.

Kunnen militaire helmen een granaat tegenhouden?
________________________________________
 
Ballistische helmen zijn bedoelt om hoofdletsel te voorkomen, voornamelijk door vallende voorwerpen, met name puin van explosies - denk aan artillerie, bommen, raketten, handgranaten, tasladingen, enz. Moderne helmen zoals deze beschermen tegen bepaalde soorten pistolen, afhankelijk van de NIJ-beveiliging niveau. Als je geraakt wordt door andere soorten botte voorwerpen, zoals de rand van een geweer, of de zwaai van een handhamer, of een bajonet, zou je waarschijnlijk hoofdpijn of een hersenschudding krijgen, maar je kunt overleven als je een tactische helm draagt.

Hoe goed is Kevlar-vezel?

________________________________________

Al onze kogelwerende helmen zijn gemaakt met aramide van Kevlar, een hoogwaardige synthetische vezel. Het bedrijf achter deze aramide is Dupont, een Europees bedrijf en een toonaangevende fabrikant van kogelvrije aramide. Deze vezel lijkt ook erg op het bekende Twaron aramide van Teijin en de aramidevezels lijken erg op elkaar. De Twaron-vezel is goed bestand tegen:
 Geen smeltpunt (afsmelten van Kevlar-vezels begint bij 500°C)
► Sterk tegen hitte, scherpe voorwerpen en chemische middelen.
► Geen geleidbaarheid.
► Het heeft een zeer hoge sterkte in verhouding tot het gewicht van het materiaal.

Over de MICH-helm

________________________________________

Een MICH-helm geeft je dezelfde mogelijkheden als onze ARCH-helm. Het verschil is dat onze MICH-helm Low-cut is, wat betekent dat deze meer bescherming biedt aan de oren, en er dus geen ruimte is voor dezelfde communicatieapparatuur of gehoorbescherming tenzij deze in een kleine headset zit. U krijgt dezelfde mogelijkheden als het gaat om het toevoegen van accessoires aan het railsysteem.
 

ballistische helm

ballistische helm
ballistische helmen NEW NIJ IIIA & STANAG2920 V50
€ 543,29