KOGELWEREND VEST 

Een kogelwerend vest van Protection Group Danmark is van hoge kwaliteit. Onze panelen worden vervaardigd in Denemarken (EU). Alle kogelwerende vesten gebruiken de beste materialen van 's werelds toonaangevende fabrikanten zoals Dyneema van DSM, Kevlar van Dupont, Twaron van Teijin en Gold Flex van Honeywell. De kogelwerende vesten volgen de internationale norm NIJ (National Institute of Justice) om uw bescherming te garanderen. Ze zijn getest op erkende laboratoria als HP. White in de Verenigde Staten en TNO in Nederland. 

Wilt u een in Europa geproduceerd, lichtgewicht hoogwaardig kogelwerend vest + 55J steekbescherming met bewegingsvrijheid? Kies PGD-DELTA. Klik hier. 

Wat is een kogelwerend vest?
________________________________________

Een kogelwerend vest wordt ook vaak een kogelvrij vest of een Kevlar-vest genoemd. Het vest beschermt het bovenlichaam tegen schoten uit vuurwapens en andere ballistische projectielen. Onze kogelwerende vesten zijn geproduceerd in Denemarken (EU) en kunnen legaal worden gekocht in Nederland en vanuit België en Luxemburg. Ze zijn gemaakt om de nieuwste en meest geavanceerde ballistische dreigingen te stoppen.


Al onze kogelwerende oplossingen zijn minimaal getest volgens de internationale norm NIJ (National Institute of Justice) in erkende laboratoria als AITEX in Spanje en NTS Chesapeake in de Verenigde Staten. NIJ-norm 0101.04 en 0101.06 zijn de normen voor een kogelwerend vest, wat inhoudt dat het vest is getest door middel van strenge testmethoden in een professioneel laboratorium. Dit zorgt ervoor dat onze vesten de bedreigingen van de NIJ kunnen stoppen.

NIJ-norm 0101.04 en 0101.06 is er in 3 verschillende dreigingsniveaus, waarbij al onze kogelwerende vesten voornamelijk niveau IIIA (3A) zijn. Dit betekent dat onze kogelwerende vesten alle onderstaande bedreigingen zullen stoppen:
► NIJ Level IIA stopt 9 mm FMJ RN, 8,0 g (124 gr) met een snelheid van 373 m/s + -9,1 m/s en .40 S&W FMJ, 11,8 g (180 gr) met een snelheid van 352 m/s + - 9,1 m/s

 NIJ Level II stopt 9mm FMJ RN, 8,0 g (124 gr) met een snelheid van 398 m/s + - 9,1 m/s & .357 Magnum JSP, 10,2 g (158 gr) met een snelheid van 436 m/s + - 9,1 m/s.
 NIJ level IIIA stopt .357 SIG FMJ FN, 8.1 g (125 gr) met een snelheid van 448 m/s + - 9.1 m/s. & .44 Magnum SJHP, 15,6 g (240 gr) met een snelheid van 436 m/s + - 9,1 m/s.

Kan ik een kogelwerend vest niveau 5 krijgen?
________________________________________

Nee, het bestaat niet. Iedereen die u van het tegendeel probeert te overtuigen, vertelt u niet de waarheid. NIJ niveau 3A is het hoogste dreigingsniveau voor flexibele kogelwerende vesten.
 
Heeft u kogelwerende vesten met platen?

________________________________________

Ja, wij bieden verschillende platen aan die gebruikt kunnen worden ICW (in combinatie met) kogelwerende vesten. Bekijk hier onze selectie. Platen bieden een breder scala aan bescherming, bijvoorbeeld schoten afgevuurd met zware automatische geweren.
 
Waarom is een kogelwerend vest geen steekwerende vest?

________________________________________

Dit is een veel voorkomende fout. Bij het kopen van een kogelwerend vest is het van groot belang dat u bepaalt of deze alleen kogelwerend of kogel- en steekwerend moet zijn. Niet alle kogelwerende vesten zijn steekwerend. Als het vest steekwerend is, moet het zijn getest tegen deze dreiging, waarbij de NIJ en HOSDB de gebruikelijke normen hiervoor zijn en op elkaar lijken.
► De Britse HOSDB CAST-standaard; De mesdreiging heet KR (tegen messen) en de spijkerdreiging heet SP. KR1, 2 en 3 & SP1, 2 en 3, waarbij niveau 3 het hoogst is.
 De Amerikaanse NIJ 0115.00 norm; NIJ Level 1,2 en 3 tegen scherpe messen (messen) en spikes.
Onze kogelwerende vesten zijn getest volgens NIJ 115,00, en bij elk product staat hoeveel joule van een mes het kan stoppen.

Klik hier voor onze steekwerende vesten.

Wat is een Kevlar-vest?

________________________________________

Kevlar is een soort materiaal in kogelwerende vesten dat voorkomt dat kogels je ernstig pijn doen. Het is een zeer bekend onderdeel in kogelwerende vesten, ballistische helmen, steekwerende vesten en plaatdragers. Het Amerikaanse leger gebruikt Kevlar als een belangrijk onderdeel in hun PASGT-helm. Sommige civiele toepassingen zijn hoge hittebestendige uniformen gedragen door brandweerlieden, kogelwerende vesten gedragen door politieagenten, beveiliging en tactische politieteams zoals SWAT.

Kevlar werd in de jaren zestig ontwikkeld door DuPont terwijl hij op zoek was naar een betere lichtgewicht vezel voor een sterkere band, om te anticiperen op een benzinetekort. De polymeren waar de Pools-Amerikaanse chemicus, Stephanie Kwolek, aan had gewerkt, vormden een afvalproduct dat meestal werd weggegooid. Ze overtuigde de technicus, Charles Smullen, om het afvalproduct te testen en was verbaasd dat de vezel niet brak, in tegenstelling tot nylon. Het kostte nog een paar jaar ontwikkeling, maar in 1971 werd het moderne Kevlar geïntroduceerd. Tegenwoordig wordt het overal in gebruikt, van fietsbanden en drumstokken tot kogelwerende vesten. Een soortgelijke vezel als Kevlar heet Twaron en wordt vervaardigd door Teijin.
 
Is het legaal om een kogelwerend vest in het openbaar te dragen?

________________________________________

In de meeste gevallen is het legaal om een discreet kogelwerend vest in het openbaar te dragen. We hebben het recht om onszelf te beschermen. Daarom is het voor volwassenen legaal om een kogelwerend vest te kopen in Europa. Kogelwerende vesten kunnen online worden gekocht in Europa mits deze niet wordt gebruikt voor criminele en/of terroristische activiteiten. Het is en blijft de verantwoordelijkheid van de koper om na te gaan of hij wettelijk in staat is om kogelwerende kleding te kopen en te gebruiken. Deze verantwoordelijkheid ligt niet bij de verkoper.

Deze informatie is naar ons beste weten actueel. DIT VORMT NIET, EN MAG NIET WORDEN GEINTERPRETEERD ALS JURIDISCH ADVIES. Neem voor juridisch advies contact op met een erkende advocaat in uw land. Neem contact op met uw lokale overheid en/of politie voor de meest actuele regelgeving in uw regio.

Uw
 kogelwerend / steekwerend vest moet perfect bij je passen
________________________________________

Om de juiste maat van onze kogelwerende vesten te vinden, raden we je aan om onze maattabel voor onze kogel- en steekwerende vesten te lezen. De gids is heel eenvoudig en als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via +31 (0)26 472 00 44 of via info@finstral.nl
 
Alle vesten zijn vervaardigd onder ISO 9001:2015 en getest door de verschillende NIJ-beschermingsniveaus. Dit is verplicht bij kogelwerende en steekwerende producten. We voeren regelmatig kwaliteitscontroles uit van onze producten, waarbij we een willekeurig vest uit de productie nemen en dit grondig testen.

NIJ-norm 0101.06 en 01010.04 is de norm voor kogelwerende vesten, wat inhoudt dat het vest is getest door middel van strenge testmethoden in een professioneel laboratorium. Dit zorgt ervoor dat onze vesten de dreigingen van de NIJ kunnen stoppen. ISO 9001:2015 zorgt ervoor dat de kogelwerende vesten die u bij Protection Group Benelux koopt, worden vervaardigd volgens strikte kwaliteitsnormen. Dit zorgt ervoor dat de producten uniform zijn en u de best mogelijke kwaliteit krijgt!

DuPont™ en Kevlar® zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van E.I. du Pont de Nemours en Compagnie.
 
 

Kogelwerend vest

Kogelwerend vest
kogel-& steekwerende vesten NIJ IIIA & NIJ 0115.00 S1 55J
€ 591,69