STEEKWEREND VEST 

Onze steekwerende vesten zijn lichtgewicht, zeer beschermend en gemakkelijk te verbergen voor maximaal comfort en bescherming. We hebben bij het maken van deze ontwerpen rekening gehouden met elk detail, zodat u onbeperkte mobiliteit, totale discretie en bescherming tegen steken en stoten tot NIJ-level 3 heeft. Ze worden vaak gedragen door een breed scala aan beroepen, zoals politieagenten, paramedici, portiers/uitsmijters en beveiligingspersoneel. Steekvesten zijn gemaakt om te beschermen tegen bedreigingen van schroevendraaiers, naalden, messen, ijspriemen enz. Onze steekwerende vesten zijn bottraumabestendig tegen klappen, wapenstokken en andere stompe voorwerpen. Dit is uniek voor een steekwerende vest. Kies PGD-EXO. Klik hier.            

Wat is een steekwerende vest?

________________________________________

Een steekwerende vest, of steekvest, is een versterkt stuk vest dat onder of over andere kledingstukken wordt gedragen. Het is ontworpen om mesaanvallen op de borst, rug en zijkanten te weerstaan.
 
Werken steekwerende vesten?

________________________________________

Steekwerende vesten zijn gemaakt om bescherming te bieden tegen steken met scherpe voorwerpen zoals naalden, messen en slashes. Ze zijn ontworpen om ernstig letsel te voorkomen door penetratie van het mes van meer dan enkele millimeters te voorkomen. Bovendien zal het ook beschermen tegen slagen, stoten en knuppels.

Kan een steekwerende vest een kogel tegenhouden?

________________________________________

Een steekwerende vest biedt weinig tot geen bescherming tegen vuurwapens. De meeste kogelwerende vesten bieden weinig bescherming tegen het binnendringen van doordringende wapens zoals messen enz. Klik hier voor ons kogel- en steekwerend vest.
 
Draagt de politie steekvesten?

________________________________________

Veel beroepen dragen steekvesten. Politieagenten zijn één van hen, maar het is ook heel gebruikelijk voor paramedici, beveiligingspersoneel, toezichthouders, verkeersregelaars, milieubewakers, douanebeambten, immigratiebeambten, deurwaarders, geldtransportbeambten, portiers/uitsmijters of iemand anders die zich mogelijk onveilig voelt.
 
Verlopen steekvesten?

________________________________________

U moet het vest altijd goed controleren op tekenen van beschadiging – Scheuren, brandwonden en kreuken - voordat u het gebruikt. Ons Exoskeleton steekvest maakt gebruik van aluminium in plaats van aramidevezel, zodat het materiaal niet veroudert. Bij goed onderhoud gaat het vest zeker vijf jaar mee.
 
Wat betekent het, dat het steekwerende vest gecertificeerd is?

________________________________________

Dit betekent voor jou dat je een steekwerende vest krijgt, welke in een professioneel laboratorium is getest door professionele apparatuur voor steekwerende vesten. Dit gebeurt op zo'n manier dat een machine met een bepaalde druk een mes tegen het vest laat vallen. De eerste druk is 24 joule en daarna bij maximaal 36 joule zal dit meerdere keren gebeuren voor beide drukken. Om een beter idee te geven van wat joules is, is het te vergelijken met het gooien van 1,9 kg vanaf 1 meter en 93 centimeter hoog. Dit is de druk die het mes zal laten vallen tegen het steekwerende vest. Dit is onze zekerheid dat we een steekwerende vest kunnen leveren waarvan we met zekerheid weten dat deze goed is getest. Wij hebben zowel een test laten doen door een extern laboratorium als onze testen door ons zelf.
 
► Bij een druk van 24 joule mag het mes niet meer dan 7 mm doordringen.

 Bij een druk van 36 joule mag het mes niet meer dan 20 mm doordringen.

Het vest houdt ook schroevendraaiers, naalden, messen, ijspriempjes enz. tegen. Wij hebben een steek- en naaldwerend vest NIJ 0115.00 level 3; 65 joules(!).
 

 

steekwerend vest

steekwerend vest
Steekwerende vesten NIJ 0115.00 level 3
€ 399,00